Stichting Najjar Gilze Rijen heeft besloten om na haar 30-jarig bestaan te stoppen met hun activiteiten. Na de oprichting in januari 1995 heeft het bestuur jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd om fondsen te werven voor onderzoek naar de zeldzame kinderleverziekte Crigler-Najjar.

De stichting werd destijds opgericht om meer bekendheid te geven aan deze ziekte, geld in te zamelen voor onderzoeken en de belangen te behartigen van Marlijn (een Najjar-patiënt uit Rijen).

Wandeldag

De allerlaatste activiteit van Stichting Najjar is de Najjar-wandeldag: ”Die organiseren we nu voor de elfde keer. Deze wandeldag wordt evenals de voorgaande edities gehouden in de mooie natuur van Boswachterij Dorst. Ook deze keer hebben we weer routes uitgezet en uitgepijld over verschillende afstanden. Zo heb je de mogelijkheid om een route van 5, 10, 15 of 25 kilometer te lopen. Het vertrekpunt is bij het clubgebouw van Nordic Walking Gilze Rijen, gelegen aan de Vijf Eiken 4 in Rijen. Inschrijven en vertrekken kan vanaf 8.00 uur, waarbij vermeld dient te worden dat de 25 kilometer uiterlijk om 11.00 uur gestart moet zijn en de 15 kilometer uiterlijk om 12.00 uur. De 5 en 10 kilometerlopers kunnen starten tot uiterlijk 14.00 uur. Er is geen voorinschrijving nodig dus je kan zo binnenlopen en je ter plekke aanmelden. Kosten zijn slechts 5 euro en voor leden van de KWBN 4 euro. We hopen natuurlijk op mooi zomerweer en een goede opkomst, om zo later terug te kunnen kijken op een geslaagde laatste activiteit van de stichting.”