De Nederlandse arbeidsmarkt kampt met een flinke krapte. Tekorten zouden zich volgens het UWV voordoen in vrijwel alle beroepsgroepen, opleidingsniveaus en regio’s, wat ervoor zorgt dat werkgevers creatief moeten zijn in het werven van nieuwe werknemers. Het instituut ziet een lichte toename in de open hiring sollicitatieprocedure. Wat dit inhoudt, lees je in dit artikel.

Door Lisa Schuurmans

Stel: je bent op zoek naar een nieuwe baan. Online kom je een vacature tegen die jou enorm aanspreekt: goede arbeidsvoorwaarden, werk dat aansluit bij jouw routine en dicht bij jou in de buurt. Alleen: je hebt niet de juiste vooropleiding.

Hoe werkt open hiring?

Bij open hiring is daar geen sprake van: de persoon die zich als eerste inschrijft, krijgt de baan. Een cv, diploma of arbeidservaring doet er hierbij niet toe, aldus het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het draait slechts om twee zaken: wil de werkzoekende deze baan en denkt die het werk aan te kunnen? Dit is volgens het UWV in het voordeel van zowel de werkgever als de werkzoekende. De werkgever krijgt sneller nieuw personeel op een zeer krappe arbeidsmarkt en een werkzoekende krijgt sneller een kans om aan het werk te gaan.

Voor wie is open hiring een uitkomst?

Bij traditionele werving en selectie worstelen veel mensen op een punt in het sollicitatieproces. Een goede motivatiebrief schrijven is niet voor iedereen weggelegd, en is dit daadwerkelijk noodzakelijk als je een praktisch beroep uitoefent? Volgens uitzendbureau Randstad zijn de uitstroomcijfers niet hoger dan bij traditionele werving en de kwaliteit zou hetzelfde zijn. “Open hiring is een van de oplossingen om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen,” vertelt Max Schouten, woordvoerder van UWV. “Je maakt het makkelijker voor kandidaten die moeite hebben met solliciteren, het is een goede opstap.”

Waar komt het vandaan?

Deze manier van werven is opkomend in Nederland, maar komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het wordt daar veel toegepast bij de werving van mensen voor zogenoemde ‘entree-banen’: werk dat veel mensen kunnen doen.

Voor welk werk is open hiring een uitkomst?

De bereidheid tot het inzetten van open hiring hangt uiteraard deels af van het werk. Bij werk in de gezondheidszorg zal dit niet snel worden toegepast: als openhartchirurg heb je wel de nodige voorkennis nodig voor je de operatiekamer induikt. Ook in andere sectoren waar diploma’s of certificaten een vereiste zijn, is open hiring niet geschikt. Maar in werkgebieden waar diploma’s minder van belang zijn of de nodige kennis met een leerwerktraject te behalen valt, is het een goede oplossing.

Kijk op onze pagina met Vacatures naar banen in jouw regio!