Stichting Op den Alpe Rijen heeft onder andere als activiteit om de scholen in Gilze en Rijen (groep 7 en 8) te bezoeken en uitleg te geven over kanker en de gevolgen daarvan, en wat de Stichting kan betekenen. Onderdeel van het scholenproject is de Wensboom. Kinderen mogen een wens in de boom hangen en Stichting op den Alpe Rijen gaat kijken of die in vervulling kan gaan.

Op den Alpe bracht in december een bezoek aan Basisschool De Brakken: "In de wensboom hingen onder andere drie wensen voor twee personen uit één familie. Dat is helaas erg bijzonder, en de Stichting wilde daarom deze wensen graag laten uitkomen. De wensen waren voor Jace en Oma Corrie. Wens 1 was van Serge. Zijn beste vriendje Jace was erg ziek, hij heeft hem het afgelopen jaar vaak moeten missen door het behandeltraject. Aan het einde van het behandeltraject wilde Serge hem verrassen en samen met hem naar de bioscoop gaan en daarna lekker ongezond eten bij Mc Donalds. Nou, dat is gelukt! Ze zijn én naar de film 'Juf Braaksel en de Magische Ring' geweest én hebben daarna heerlijk ongezond gegeten, oftewel ze hebben een fantastische middag beleefd. Of de titel van de film iets te maken heeft of had met het ongezonde eten weten we niet, maar ze hadden de middag van hun leven. Hulde voor Serge: daar heb je vrienden voor!"

Wens 2

Wens 2 kwam van Jace en Lotus: "Oma Corrie heeft leukemie, en Lotus en Jace wilden oma een dagje laten genieten met het hele gezin bij De Steengroeve in Chaam.

Vrijdag 29 maart hebben ze daar met het hele gezin een mooie dag beleefd, herinneringen gemaakt en heerlijk gezond gegeten. Bij de Steengroeve is van alles te doen aan activiteiten voor jong en oud, het was de hele middag dolle pret. Oma voelde zich echt in het zonnetje gezet."

Wens 3

Wens 3 was heel bijzonder en werd aangedragen door juf Daniëlle en Max. Zij vertellen: "In december stond de wensboom van Stichting Op Den Alpe Rijen bij groep 7 van De Brakken. Na een mooie uitleg door mensen van deze stichting kregen de kinderen de gelegenheid een wens in de boom te hangen. Inmiddels zijn er al veel wensen uitgekomen en kijken veel kinderen en hun dierbaren terug op een mooi moment. Wat de kinderen van groep 7a niet wisten, is dat de eigen leerkrachten ook een wens in de boom hadden gehangen. In hun groep zit Jace, die aan het begin van het schooljaar helaas veel afwezig was in verband met behandelingen. Daardoor heeft hij de startactiviteiten gemist die gedaan zijn bij de vorming van de nieuwe groep 7. Om alsnog samen een bijzondere groepsactiviteit te doen, besloten meester Max en juf Daniëlle een wens in de boom te hangen. Op maandag 13 mei werden we dan ook verrast met een echte graffitiworkshop van de CKV Fabriek uit Breda. Na de benodigde uitleg en informatie mochten de kinderen allemaal aan de slag met hun eigen kunstwerk. Het was een erg leuke, gezellige en leerzame middag. Alle kinderen en leerkrachten gingen vol trots met een echt kunstwerk naar huis!"

Scholenproject 2023-2024

De werkgroep Scholenproject benadert de verschillende basisscholen in Gilze en Rijen: "Nog niet benaderd maar u wilt deze activiteit voor uw groepen 7 en 8? Neem contact op met de Stichting Op den Alpe Rijen: info@opdenalperijen.nl. Elke week krijgen 10 kinderen kanker. Kika financiert onderzoek naar wetenschappelijke onderzoeken die betere behandelingen, een hoge genezingskans en een betere kwaliteit van leven als doel hebben. Ook doneren? Dat kan anoniem via: NL89 INGB 000 000 8118."