In het pinksterweekend was het zover, het team van CSN diensten uit Rijen ging een grote uitdaging aan! Namelijk: de beklimming van de Alpe d’Huez en dit allemaal als teambuildingsuitje en voor een goed doel: de Quiet Community Tilburg.

De meesten hadden voor dit weekend nog niet eerder op een wielrenfiets gezeten en hadden totaal géén fietservaring: Wel hadden ze de afgelopen maanden flink getraind voor deze klim. Het idee kwam van eigenaar Dennis Rosema: hij gunde zijn medewerkers net zo’n unieke uitdaging en ervaring als wat hij zelf eerder had meegemaakt met de beklimming van de Mont Ventoux.

Sportschool

De trainingen zijn afgelopen januari van start gegaan: "Eén keer in de week in de sportschool en één keer op de zaak. Daar waren tijdelijk spinningfietsen neergezet. Onder begeleiding van CK Active uit Dongen/Made is er getraind. De meeste jongens hadden een sportschool nog nooit eerder van de binnenkant gezien. Het was al een prestatie om ze twee keer per week te zien sporten. Op vrijdag 19 mei zijn we met een groep van 18 (inclusief 5 begeleiders) richting de Alpe d’Huez gegaan. Zaterdags stond een verkenningsroute op de planning en op zondag (eerste pinksterdag) was de klim! Na een peptalk van eigenaar Dennis, dat hij al trots was dat ze überhaupt hieraan mee deden en dat het niet uitmaakte hoe ze boven zouden komen maar dat iedereen zeker de top ging halen, zijn ze met gezonde zenuwen eraan begonnen! De klim was voor de meesten pittig maar ze hebben allemaal de top gehaald! Al was het voor sommigen soms stoppen of lopen. De ene in 1,5 uur en anderen tussen 2/3uur of langer. Het maakt niet uit hoe, op wilskracht is iedereen boven en over de finish gekomen! Zo trots op iedereen en op dit resultaat! Prachtig om te zien hoe zo’n teambuilding uitje zo’n positief effect heeft gehad op het team van CSN diensten. En het fietsen van de Alpe d'Huez is meer dan een sportieve uitdaging; het is een persoonlijke overwinning, een verhaal van wilskracht en vastberadenheid. Het is een herinnering aan wat mogelijk is wanneer je jezelf tot het uiterste drijft en nooit opgeeft. Kortom: dit is wat Dennis voor zijn team voor ogen had. Het streefbedrag van 2500 euro is voor het goede doel behaald ten gunste van Quiet Community Tilburg. Meer info of voor nog een donatie, zie https://gofund.me/113bb8a4."