Na het enorme succes van de eerste editie, houdt de Nierstichting op 29 en 30 juni voor de tweede maal de Coast to Coast Challenge. Een ultieme fietsuitdaging waarbij je in 24 uur, solo of in een team, dwars door Nederland fietst en maar liefst 500 kilometer weg trapt. Er doen ook enkele Rijenaren mee!

Team 'Brabanders Rijen Effen' bestaat uit deelnemende fietsers uit Rijen en Effen: Rene Slootweg, Ben Maarleveld, Alex Kock, Jan Nuijten en Cynthia Osseweijer

gaan de uitdaging aan en hebben inmiddels al ruim 3.000 euro opgehaald voor de Nierstichting.

Na een fijne wintersportvakantie werd de oudste dochter van René plots ernstig ziek. Op Oudejaarsavond smaakten de oliebollen slecht en ervoer ze ernstige vermoeidheid. Na uitgebreide onderzoeken bleek ze te lijden aan het Goodpasture-syndroom, een zeldzame en ernstige aandoening die haar nieren aantastte. Dialyse werd noodzakelijk vanwege haar sterk verminderde nierfunctie.

Donornier

Gelukkig kwam er een donornier in beeld: vader René bleek een match te zijn. De transplantatie verliep succesvol voor beiden. Vier maanden later was René alweer aan het hardlopen en zijn dochter, zij het met enige beperkingen, genoot weer volop van het leven, haar werk en de tijd met haar hond.

Ook Ben Maarleveld heeft na een operatie slechts één goed functionerende nier. Hij kan daarmee, naar eigen zeggen, een heel actief leven leiden. Beide heren zijn zeer sportief en trainen dagelijks. Zelfs een triatlon staat op Renés planning. Ondanks het missen van een nier, zijn ze met hun gezonde levensstijl en optimisme in staat tot indrukwekkende prestaties.

Vastberaden

Samen met Alex Kock, Jan Nuijten en Cynthia Osseweijer vormen René en Ben het team 'Brabanders Rijen Effen'. Gedreven door hun vastberadenheid gaan ze de uitdaging aan om tijdens de Coast to Coast Challenge van de Nierstichting maar liefst 500 kilometer af te leggen, dwars door Nederland.

Wil je Brabanders Rijen Effen ondersteunen? Dat kan via: https://www.coasttocoastchallenge.nl/teams/brabanders-rijen-effen