Nederland neemt het tijdens EURO 2024 in Groep D op tegen Polen (Hamburg, 16 juni, 15.00 uur), Frankrijk (Leipzig, 21 juni, 21.00 uur) en Oostenrijk (Berlijn, 25 juni, 18.00 uur).

Bondscoach Ronald Koeman wordt beschouwd als een van de beste aanvallende centrale verdedigers aller tijden en was een cruciaal onderdeel van het Nederlandse team dat EURO '88 won. Hij heeft een indrukwekkend trainers-cv en heeft de leiding gehad over onder meer Ajax, Benfica en Barcelona. Naast tal van trainersprijzen heeft hij drie Nederlandse Eredivisie-titels en twee Spaanse bekers gewonnen.

Finale

Koeman is bezig aan zijn tweede periode als coach en won het toernooi als speler in 1988. Ook loodste hij Oranje naar de UEFA Nations League-finale van 2019 en de derde plaats in dezelfde competitie in de zomer van 2023.

Kan Koeman het Nederlands team opnieuw naar succes leiden? In 1988 won Oranje de Europese titel eveneens in Duitsland en toen behoorde het vooraf ook zeker niet tot de favorieten. Met de steun van het Oranje-legioen moet het mogelijk zijn om in ieder geval de groepsfase door te komen. En eenmaal in de flow kan er altijd iets moois ontstaan: één ding is zeker: het Wilhelmus, ‘Wij houden van Oranje!’ en ‘Hup Holland hup: laat de leeuw niet in zijn hempie staan!’ zullen weer door het stadion schallen!

Bron: UEFA