Wat vinden mensen speciaal in hun woonplaats? Als het om Rijen gaat, geven de 70 inzendingen van de fotowedstrijd ‘Dit is mijn Rijen’ daar een mooi overzicht van. Prijswinnaar van de door de jubilerende fotoclub FA-Rijen uitgeschreven wedstrijd is geworden Frédérique van Steen met een nachtfoto waarop zowel het standbeeld van de leerlooier als de Maria Magdalenakerk te zien is. Tweede werd Bertha Dijkstra met de vanuit haar achtertuin genomen foto van de Magdalenakerk. En derde werd Evert van Duren met een foto, vanuit laag standpunt genomen, van winkelcentrum De Laverije.

Onderwerpen die vaak werden gekozen voor het thema ‘Dit is mijn Rijen’ zijn De Margrieten, de Maria Magdalenakerk, de eigen woonomgeving, de natuur en het uitlaten van honden. Bijna alle ingezonden foto’s - en zeker de tien genomineerde foto’s - hebben wel iets wat heb bijzonder maakt. Dat kan herkenbaarheid van het onderwerp zijn, de persoonlijke invulling van het thema, de creatieve uitwerking, of de kwaliteit van de opname. In de prijswinnende foto’s zijn al die aspecten terug te vinden. De betreffende fotografen hebben dan ook overtuigend gewonnen.

Jurylid Mark Tittulaer heeft de prijzen op 8 juni uitgereikt tijdens de opening van de jaarexpositie van FA-Rijen. De tien genomineerde foto’s zijn nog tot de zomervakantie ‘in het echt’ te bewonderen in de bibliotheek van De Boodschap in Rijen.

Foto’s

Bij dit weekbladartikel staan twaalf foto’s. Bij iedere genomineerde foto is zowel de naam van de fotograaf als de titel van de foto vermeld. De andere twee foto’s zijn tijdens de prijsuitreiking gemaakt door clublid Henk de Lange. Op de ene foto ontvangt FA-Rijen-voorzitter Marco Leeggangers een cheque uit handen van wethouder Marielle Doremalen. Zij opende de expositie zaterdag officieel en sprak lovende woorden uit over de Rijense fotoclub. Op de andere door Henk de Lange gemaakte foto poseert eerste-prijswinnaar Frédérique van Steen bij de door haar gemaakte foto van de leerlooier.