Op school is het niet alleen maar opletten en leren. Ook samen sporten kan daarbij horen. Zaterdag 8 juni zijn maar liefst 11 sporthelden van groep 8 van basisschool De Bolster uit Gilze naar Arnhem afgereisd om daar de strijd aan te gaan met 10 andere deelnemende jongensteams tijdens het NK Schoolhandbal.

Het was vroeg dag voor de mannen. Om 8:00 uur vertrokken namelijk 3 auto's met enthousiaste ouders erbij, om de tocht naar Arnhem te maken. In Arnhem werd namelijk om 9:00 uur gestart met het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal. Hoe komen ze daar dan terecht?

Kampioenen

Allereerst hebben deze Bolster Boys het Scholenhandbaltoernooi in Rijen gewonnen. Ze werden daar op 11 oktober 2023 tot kampioenen gekroond. Vervolgens werden deze talentvolle jongens uitgenodigd, om de strijd met andere scholen aan te gaan tijdens de Regio Finales Schoolhandbal in Dongen, op 15 mei. Het was daar tot het laatst toe al zo spannend, dat zelfs de scheidsrechter niet meer zeker wist wie er gewonnen had. Maar de jongens zelf wel, De Bolster natuurlijk!

Of dat allemaal al niet spannend genoeg was geweest, werd de weg naar nog meer succes voortgezet in Arnhem. Maar liefst 3 categorieën (gemengd, meisjes en jongens) stonden geprogrammeerd op 4 velden in het fantastische Sportcentrum Valkenhuizen.

De categorie jongens kende 2 poules, 1 van 6 en 1 van 5. Die laatste was het strijdtoneel van De Bolster Boys. In het geel of in het zwart gingen ze de strijd aan met de andere scholen, onder de bezielende leiding van 2 ouders. Het waren wedstrijden van hoog niveau, er werd goed overgespeeld en zeer goed verdedigd. Zelfs zo goed verdedigd, dat blijkbaar de uiteindelijke kampioen maar 2 doelpunten verschil gewonnen zou hebben van De Bolster Boys.

Helaas konden ze in de poulefase hun stempel niet drukken, telkens wist de tegenstander iets vaker het net te vinden dan onze jongens. De coaches moesten hard blijven werken aan het moraal binnen het team, want er was nog 1 kans voor een mooie overwinning. Namelijk de allerlaatste wedstrijd, de zogenoemde plaatsingswedstrijd.

Schouders eronder

De schouders er nog één keer onder, de spirit nog een keer hoog houden en de longen uit het lijf lopen. De spanning was wederom om te snijden, of er werd gestreden om de medailles. De Bolster Boys kwamen zelfs met 2-0 voor, maar leken het even kwijt te zijn, want het werd zelfs nog 2-2. De tegenstander maakte ze het niet makkelijk, maar daar kwam het verlossende antwoord vanuit Gilze. Met een geplaatste worp werd de overwinning binnen gehaald en daarmee de 9e plaats bereikt. Een verdiende overwinning, maar ook zeker een mooie plek op de eindranking van het NK Schoolhandbal.

Na de prijsuitreiking was het de terugreis die nog op het programma stond. De dag was nog niet ten einde, want na hard werken mag er ook goed gegeten worden. Onderweg werkten ze nog wat lekkers weg bij de 'grote gele M' om vervolgens toch echt naar huis te gaan en een warme douche te nemen.