Bij VIPvoorElkaar zijn ze ontzettend trots op Verschilmaker Lieke Manniën! Zij ontving afgelopen woensdag uit handen van de wethouder een lintje voor haar fantastische inzet als vrijwilliger.

Lieke is inmiddels 19 jaar en al ruim 5 jaar via VIPvoorElkaar maatje van een eenzame dame met wie ze eindeloos kan kletsen. Ook heeft ze met een groep Verschilmakers een tuin opgeknapt van een mevrouw die dit na het overlijden van haar man niet meer alleen kon. Ook sluit ze regelmatig aan bij activiteiten van de Verschilmakers. Lieke werd een hele tijd geleden voorgedragen voor een lintje, maar door de komst van corona was dat nog niet uitgereikt. Afgelopen woensdag was het eindelijk zo ver en werd ze uitgenodigd bij de wethouder. Lieke zelf wist nog van niks dus werd flink verrast met het dik verdiende lintje!

Voldoening

Lieke vindt het zelf heel gewoon om vrijwilligerswerk te doen: “Er zijn zoveel mensen die hulp nodig hebben. Ik wil de wereld een stukje beter maken, ik wil helpen. Als ik de dankbaarheid in iemands gezicht zie, is mijn dag weer helemaal gemaakt. Dat geeft heel veel voldoening en als bonus leer ik ook nog eens allemaal leuke mensen kennen”

Lieke hoort bij de mooie club Verschilmakers. Dit is een project van VIPvoorElkaar waar jonge vrijwilligers (14-27 jaar) binnen Gilze en Rijen vrijwilligerswerk doen of activiteiten organiseren. Ook Verschilmaker worden? Kijk eens op www.vipvoorelkaar.nl/de-verschilmakers