Popkoor Divers vierde haar 15-jarig bestaan in april 2023 met twee jubileumconcerten. Na afloop van het laatste concert ontving ieder lid een tandenborstel met de tekst “Jij bent één van de gelukkigen die met dit gezellige koor een weekendje weg mag om het 15-jarig bestaan nog eens dunnetjes over te doen.” Inmiddels een jaar later was het zover en werd 'Sweet 16' het thema van het weekendje weg van Popkoor Divers op 31 mei en 1 en 2 juni met als kers op de taart tweemaal een optreden bij het Korenfestival in Doetinchem als afsluiting van het weekend.

Het was niet de eerste keer dat Popkoor Divers een weekendje weg ging, in 2013 met het 5-jarig bestaan, streek het koor neer in Zeeland. De laatste jaren werd al vaker geroepen “Dat moeten we nog eens overdoen”, maar met een koor van 60 vrouwen en mannen heeft dit wel wat voorbereiding nodig: "2024 bracht ons naar Gelderland, waar we in de Wolken waren met een groepsaccommodatie in een groene omgeving in Beek. De eerste avond werd verlicht door vele kaarslichtjes en werden we getrakteerd op een heuse Candlelight gedichtenavond, met ons eigen Jan van Veen. De leden mochten daarna zelf aan slag met een eigen gedicht, om soms onmogelijke woorden als schapenvacht, string, uiensoep, kaarsvet en knopje, bij elkaar te laten rijmen. Dat resulteerde zowel bij de voorbereiding als bij de presentatie in enorme lachbuien. Natuurlijk werd er al op de eerste avond gezongen en met het spel 'Hitster' werd ook de muziekkennis op de proef gesteld, het is tot in de vroege uurtjes doorgespeeld. De tweede dag, mochten we een fotolijstje maken, want zoals door de Activiteitencommissie bedacht, verdienden de vooraf ingeleverde foto’s van jezelf op 16-jarige leeftijd, een mooi lijstje. En wie was nu wie op die foto’s, selfies bestonden in de jaren 80 nog niet, dus talloze foto’s maken, totdat je vond dat je er goed opstond was er niet bij."

Onveilig

In de middag heeft het koor het centrum van Beek ‘onveilig’ gemaakt waar ze in groepjes opdrachten mochten uitvoeren: "Weer een andere creativiteit werd aangeboord, met opdrachten als 'een bekende reclamespot nadoen', 'breng een serenade aan twee personen' en 'open een winkel door een lintje door te knippen'. Aangezien het centrum van Beek niet groot is, werd een jarige met de opdracht zing 'Lang zal ze leven' verschillende malen toegezongen. Het winnende team de 'Strawberry’s' kreeg voor de eerste maal de enige en echte wisselbeker van popkoor Divers in handen. ’s Avonds kwam de jaren 80 kleding tevoorschijn en het werd een bonte verzameling van Madonna’s, discokleding, schoudervullingen, getoupeerd haar en neonkleurige trainingspakken. Niet alleen zingen, maar ook samen dansen is een onderdeel dat bij popkoor Divers niet ontbreekt en met de muziek uit de jaren 80 die uit de speakers klonk, werd het wederom voor sommige leden een vroege ochtend voordat ze naar hun stapelbed gingen."

Doetinchem

Nadat het laatste ontbijt, reisde het koor op zondag af naar het nabijgelegen Doetinchem voor het korenfestival georganiseerd door Mooi Koor Man: "Wij mochten tweemaal op een ander podium staan in het centrum. Met enkel de piano als begeleiding en belevend zingen van onder andere 'Soldier on' van Di-rect, 'Who wants to live forever' van Queen en 'Living on a prayer' van Bon Jovi, trokken we steeds meer toehoorders. Het mooiste compliment dat we die dag kregen was van een dame in het publiek, die na afloop zei: “Ik heb bij geen een koor het hele optreden gezien, maar jullie optreden heb ik helemaal uitgeluisterd”. Dat is als koor een groot compliment.

En zo werd het tweede weekend weg van popkoor Divers afgesloten. Een weekend dat een samenspel werd van de vele commissies die het koor rijk is, zoals de activiteiten-, choreo- en concertcommissie. In het bijzonder dient toch wel de weekendcommissie genoemd te worden, bestaande uit Adriaan, Hans, Miranda en Wies. Zij doorvlochten het weekend met herinneringen uit de jaren 80, waarbij de meesten van het koor hun 16-jarige leeftijd vierde. Dit deden zij aan de hand van verrassingsbezoeken van Heino, ZZ Top, Ad Visser en Penny de Jager en zelfs het eten en drinken stond in het teken van deze jaren. Dit alles werd omlijst door onze muziek- en filmcrew Jim en Walther. Een weekend waar we nog met erg veel plezier op terug kunnen kijken. Wie weet waar de wegen van Popkoor Divers nog naar toe gaan leiden in de toekomst. Wel hopen wij u weer te begroeten bij een optreden na de zomervakantie en wij wensen iedereen dan ook zonnige tijden toe en tot Divers!"