Op 5 april vond in Heerlen de prijsuitreiking plaats van de internationale slagersvakwedstrijd Confrérie de Chevaliers. Keurslagerij De Jong viel daar weer eens in de prijzen!

Uit een internationaal deelnemersveld (9 Europese landen) werden na een kritische keuring de internationale en nationale kampioenen benoemd. Gedurende 2 keuringsdagen worden alle producten veelal twee keer of zelfs drie keer gekeurd door verschillende internationale juryleden. De jury beoordeelt vakmanschap en creativiteit, maar vooral de grondstofsortering, samenstelling, bereiding en smaak van de producten. De vakwedstrijd van de Confrérie kent verschillende rubrieken waarin deelgenomen kan worden. Droge worstsoorten, gekookte worstsoorten, gebraden vleeswaren, verduurzaamde vleeswaren, hammen, paté en terrines, grill- en barbecueworsten en kant en klare gerechten.

9 goudbekroningen

Zij die met minimaal 10 producten in 5 verschillende rubrieken deelnamen, kwamen voor deze prestigieuze prijzen in aanmerking. De gemiddelde score van de ingezonden producten bepaalde uiteindelijk wie zich in 2025 kampioen mocht noemen. Per product zijn maximaal 50 punten te behalen. De Jong behaalde met zijn in totaal 11 ingezonden producten (boterhamworst, gebraden gehakt krokant, rauwe ham, rookvlees, casselerrib, gebraden rosbief, grillworst, grillworst ham-kaas, erwtensoep, gebraden gehaktbal en gegrilde spare-ribs) een gemiddelde score van 49,36 punten. Dat fantastische resultaat leverde maar liefst 9 goudbekroningen, 2 zilverbekroningen en de 3e plaats tijdens dit Algemeen Nederlands Kampioenschap op. Daarnaast ontving De Jong een onderscheiding voor 'Sublieme Producten'.

Met minimaal verschil was de 1e plaats voor slagerij Keulen (49,44 punten) en de 2e plaats voor slagerij Koppens (49,40 punten).

Trots

Johan de Jong en Luuk Wenselaars zijn enorm trots op het behalen van deze titel. “Ongelofelijk dat wij dit samen met ons team voor elkaar hebben gekregen, echt super!! Elke dag gaat bij ons de wekker om 4.15 uur om op tijd aan de productie te kunnen beginnen en wordt er enorm hard en secuur gewerkt om tot smaakvolle, kwaliteitsproducten te komen. Deze titel komt ons dus allemaal toe en daar zijn wij onze medewerkers erg dankbaar voor!”